Možná jste přemýšleli nad nákupem konvektomatu do vašeho podniku. Že by to mohla být užitečná věcička. Možná už nějaký máte a nejste spokojeni a chcete druhý. Ať už je to tak nebo tak, dneska se tomu podíváme na zoubek. Zjistíme co to vlastně je, jak to funguje, na co se to používá a na nějaké základní parametry. 

Jak funguje konvektomat?

Konvektomat funguje na principu zahřívání jídla pomocí páry a horkého vzduchu. To znamená, že jídlo které připravujeme vede k vyšší nutriční hodnotě a zachování k vyššího množství vitamínů (s porovnáním s normální přípravou jídla). Konvektomaty dělíme na 3 typy. Dle systému pro vytváření páry(nepřímé vyvíjení páry nebo přímé vyvíjení páry) následně dle způsobu ovládání (mechanické, elektronické, elektromechanické) a dle kapacity( malé (3-6 polic), střední (6-10 polic), velké (12-24 polic).

Výhody konvektomatu

U konvektomatu je velikou výhodou, že máme možnost kontrolovat jak teplotu tak vlhkost, dále máme také možnost připravovat různá jídla ve stejnou dobu, protože konvektomat má více pater, kam vkládáme gastronádoby do konvektomatu bez toho, aby docházelo k smíchávání chutí. Také co může být pro někoho novinka, tak máme možnost připravovat jídla bez tuku, což spousta lidí uvítá, protože nedochází k žádnému připalování. Taky v kuchyni je to úspora místa díky kombinaci různých spotřebičů. V neposlední řadě je to úspora energie, úspora nákladů na pracovní sílu a některé mají i schopnost samočištění, pokud je postíme na prázdno. 

 

Nezapomeňte že konvektomaty nakoupíte nejčastěji bez gastronádob, a tak je potřeba dokoupit gastronádoby nerez. Doufáme, že dnešní úvod byl prospěšný a vy si správně vyberete.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *